50% намаление на използването на пестициди,  поне 20% намаление на

...
50% намаление на използването на пестициди,  поне 20% намаление на
Коментари Харесай

"Рестартирай Европа" - "От фермата до трапезата"

50% понижение на потреблението на пестициди,  най-малко 20% понижение на потреблението на изкуствени торове, 50% понижение на продажбите на антимикробни средства за селскостопанските животни, 25% от земеделската земя да бъде обработвана по разпоредбите за био земеделие – това са главните целипоставени в тактиката на Европейски Съюз „ От фермата до трапезата “.

Тя регистрира неразривните връзки сред здравето на хората, здравето на обществата и здравето на планетата. „ Всички жители и всички оператори във веригите за основаване на стойност — както в Европейски Съюз, по този начин и отвън него  би трябвало да усетят изгодите от осъществяването на справедлив преход, особено след пандемията от COVID-19 и в изискванията на стопански спад “, четем в документа, който разказва тактиката. В същото време там се споделя, че за триумфа на възобновяване и прехода е доста значимо да се подсигурява резистентен занаят за производителите, които към момента изостават във връзка с приходите.

За задачите на тактиката, новите благоприятни условия, само че и провокации беседваме с проф. Владислав Попов, заместител - ректор на Аграрния университет в Пловдив, експерт в региона на биоземеделието.

Статегията няма да се осъществя елементарно, само че тя е верният път за развиване, който подчертава върху здравето на хората и екологията, сподели проф. Попов.

Той посочи, че неравномерното развиване на страните от Европейски Съюз, другите им климатични особености и софтуерно развиване ще изискват прецизиране на проектите на национално равнище и европейска взаимност. Много е значимо, че и в този момент има настоящи стратегии, с които се насърчава биологичното земаделие, които ще са в помощ на стопаните.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР